Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su polimeri koji se koriste u medicinskoj i kozmetičkoj industriji za ispravljanje nedostataka u koži i za povećanje volumena. Fileri se uglavnom koriste za popunjavanje bora i podizanje nabora, kao i za popunjavanje jagodica i ispravljanje nedostataka u usnama. Osim toga, hijaluronski fileri se često koriste za ispravljanje nabora oko očiju, nosa i brade.

Hijaluronski fileri su polimeri koji se koriste u medicinskoj i kozmetičkoj industriji za ispravljanje nedostataka u koži i za povećanje volumena.

Hijaluronska kiselina, na kojoj su fileri bazirani, je prirodna supstanca u našem tijelu koja se nalazi u većim količinama u mladih koža i učestvuje u procesima hidratacije, obnavljanja i podrške tkivu.

Hijaluronski fileri su dostupni u različitim oblicima, konzistencijama i molekularnim težinama, što omogućava personalizirano prilagođavanje terapije prema potrebama pacijenta.

Fileri se uglavnom koriste za popunjavanje bora i podizanje nabora, kao i za popunjavanje jagodica i ispravljanje nedostataka u usnama. Osim toga, hijaluronski fileri se često koriste za ispravljanje nabora oko očiju, nosa i brade.

Procedura primjene hijaluronskih filera obično traje od 30 do 60 minuta, a pacijent može odmah vidjeti rezultate. Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u kožu tankom iglicom ili mikrokanulom i njihovo djelovanje traje od 6 do 12 mjeseci, ovisno o vrsti filera i mjestu primjene.

Nakon primjene hijaluronskih filera, pacijent može doživjeti blagi otok i crvenilo, koje obično traju nekoliko sati do nekoliko dana. Međutim, ovaj postupak obično nije bolan i pacijent može odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Sklad i harmonija su najvažniji u estetskoj medicini. Planiranjem postupaka za svakog pacijenta želimo postići harmoniju.

Kombinacija postupaka nas dovodi do željenog cilja. Za svakog je drugacije zato je potrebno doći na konzultacije prije samih postupaka da bi isplanirali put kojim ćemo postići harmoniju i sklad.

Ukratko o hijaluronskim filerima:

  • fileri s hijaluronskom kiselinom djeluju na način da popunjavaju bore
  • ubrizgavaju se ispod bore te potiskuju kožu prema gore te je čine zaglađenom i zategnutom
  • isti se najčešće koriste za popunjavanje bora oko usana, za korekciju kontura lica, usnica te za popunjavanje bora na dekolteu i vratu
  • idealni su za nazolabijalne bore, pušačke i perioralne bore te za popunjavanje tankih usana.

 

Kontakt i rezervacije

Za dodatne informacije i rezervacije obratite nam se sa povjerenjem.