PRP- kosa

PRP- kosa

PRP (Platelet-rich plasma) i mezoterapija vlasišta su postupci koji se koriste za poboljšanje stanja vlasišta i kose. Oba postupka su sigurni i prirodni te se sve više koriste kao alternativa kemijskim tretmanima.

PRP (Platelet-rich plasma) i mezoterapija vlasišta su postupci koji se koriste za poboljšanje stanja vlasišta i kose. Oba postupka su sigurni i prirodni te se sve više koriste kao alternativa kemijskim tretmanima.

Glavna razlika izmedu PRP-a i mezoterapije je u dubini uboda. PRP se ubrizgava u dublji sloj koze ( dermis) i ubrizgava se krvna plazma, dok mezoterapiju radimo na povrsinskom sloju posebnim mezoterapijskim koktelima.

PRP terapija se temelji na korištenju plazme bogate trombocitima iz pacijentove krvi. Trombociti su stanice krvi koje sadrže velike količine faktora rasta koji su od ključne važnosti za stvaranje novih stanica i zacjeljivanje tkiva. Kada se plazma bogata trombocitima aplicira na vlasište, ona potiče rast novih stanica, što rezultira jačanjem i smanjivanjem gubitka kose.

Mezoterapija vlasišta je postupak koji se temelji na ubrizgavanju posebnih sredstava, uključujući hranjive tvari i vitamine, direktno u vlasište. Cilj ovog postupka je obnoviti zdravlje vlasišta i potaknuti rast zdrave kose. Mezoterapija se često kombinira s PRP terapijom kako bi se postigli što bolji rezultati.

Oba postupka su nisko invazivna i obično se izvode uz lokalnu anesteziju. Nakon postupka može se javiti blaga nelagoda ili crvenilo na mjestu ubrizgavanja, no ta nelagoda obično nestane u roku nekoliko sati.

PRP i mezoterapija vlasišta su učinkoviti u smanjivanju gubitka kose i jačanju vlasišta, pogotovo kod pacijenata s ranim stadijem alopecije (gubitka kose). Međutim, kao i s bilo kojim medicinskim postupkom, rezultati se mogu razlikovati od pacijenta do pacijenta. Stoga je važno konzultirati se s stručnjakom prije nego se odlučite za ovaj tretman.

PRP i mezoterapija vlasišta su sigurni i učinkoviti postupci koji se često koriste za poboljšanje stanja vlasišta i kose. Ako ste zabrinuti za svoju kosu i želite prirodni tretman, razmotrite ovu opciju kao alternativu kemijskim tretmanima.

Kontakt i rezervacije

Za dodatne informacije i rezervacije obratite nam se sa povjerenjem.